facebook

U bevindt zich hier:Home | Nieuws | Oranje Fonds reikt Buurtcadeau uit in Goes

Oranje Fonds reikt Buurtcadeau uit in Goes

Het Oranje Fonds verrast Stichting Buurtwerk Goes-Zuid met een Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. €3.000. Dit is het eerste Buurtcadeau dat het Fonds uitreikt in Goes. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

Daarnaast verrast het Oranje Fonds in de buurten waar de Straatprijs valt, een lokale organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau. Binnen de doelstelling van deze organisatie krijgen zij € 3.000 te besteden. Zo hebben niet alleen deelnemers van de Nationale Postcode Loterij profijt van de Straatprijs, maar ook andere omwonenden.

In Goes-Zuid zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. “Van het geld van het Oranje Fonds gaan we een geluidsinstallatie aanschaffen voor buurthuis “De Pit”, aldus Ellemijn van Waveren, voorzitter van Stichting Buurtwerk Goes-Zuid. “Tevens vieren we dit jaar ons 40 jarige bestaan van het buurthuis. Dit willen we in de week van 9 tot 14 oktober 2017 feestelijk vieren met alle vrijwilligers, bezoekers en buurtgenoten.”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 31 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Het Oranje Fonds Buurtcadeau wordt feestelijk uitgereikt op:
Datum/tijd: 21 april 2017 om 13:30 uur (tijdens de seniorenbingo in buurthuis De Pit)
Aan: Stichting Buurtwerk Goes Zuid

Waar: Appelstraat 2a, 4462 TL Goes Zuid

Gelezen: 1196 keer